Het bestuur van de LVMN

Het bestuur van de Lapidaristen Vereniging Midden Nederland bestaat uit vier personen:

LVMN bestuur

Bas Oudewortel

Bas Oudewortel

Positie: Voorzitter

Over Bas: Is 52 jaar jong en woont in Biddinghuizen (Flevoland). Is voorzitter geweest van diverse besturen sinds zijn 22ste jaar. Gekwalificeerd trainer, opleider en praktijkcoach. schrijft boeken voor Scouts en is de bedenker van de nieuwe spelvisie en methode voor Scouting Nederland. Al 23 jaar lid van de lapidaristen werkgroep en sinds vier jaar smeedleider en slijpleider. Geeft ook diverse workshops zoals anti- en synclastisch smeden, filigrain, emailleren en glaskralen maken aan de brander. Bas werkt internationaal voor Scouting en onder andere voor PARSA, een Afghaanse organisatie die lokaal werkt voor kinderen in Afghanistan.

Peter Slingerland

Peter Slingerland

Positie: Secretaris

Over Peter: Al weer 15 jaar met pensioen na een loopbaan in de chemie bij diverse bedrijven. Mijn laatste werkgever was het RIVM, inmiddels bij iedereen bekend. Mijn werk omvatte o.m. de analyse van allerlei organische verontreinigingen in drinkwater, oppervlaktewater en bodemonderzoek met behulp van chromatografische technieken. De belangstelling voor mineralen kwam in de tijd dat ik tegen mijn pensioen aanliep. De 15e Haarlemse Mineralenbeurs op 14 december 2003 (nu precies 17 jaar geleden) toonde mij wat er aan interessants te zien is aan allerlei mineralen. Omstreeks die tijd ben ik lid geworden van de NLC Midden Nederland en heb ik in de toenmalige slijpruimte mijn eerste slijplessen gekregen van Sanny Flink. Na mijn “slijpdiploma” te hebben gehaald ben ik verder gegaan met vrij slijpen o.l.v. Frits Veldman, wijlen onze voorzitter, tevens mijn mentor als slijpleider in opleiding. 2005 was voor mij in alle opzichten een druk jaar. Een ernstig zieke partner, mijn pensionering en onze club moest omzien naar een nieuwe slijpruimte! De keuze viel op een voormalige varkensstal in Groenekan. Samen en onder leiding van de zeer ervaren Rob Smit werd deze ruimte in 2006 omgetoverd tot een slijp- en smeedruimte waar we dus 14 jaar lang onze hobby hebben kunnen uitoefenen. Afgelopen zomer moesten we deze ruimte echter ook verlaten. Voor onze nieuwe vereniging de LVMN, is gelukkig een schitterende locatie gevonden waar de voorzieningen die van de oude ruimte flink overstijgen. Ik hoop hier nog lang mijn aandeel te kunnen leveren in het reilen en zeilen van onze jonge maar levendige vereniging.

Ineke van Vliet

Ineke van Vliet

Positie: Penningmeester

Over Ineke: Ik ben 1 nov.1948 in Den Haag geboren en heb ruim 20 jaar ervaring als boekhoudkundig medewerker bij diverse bedrijven. In die tijd heb ik PD en MBA boekhouden gedaan Ook in die tijd heb ik de lerarenopleiding Nederlands gedaan aan de Hogeschool Utrecht. Na die 20 jaar en na een burn-out heb ik mijn creatieve kanten ontdekt, ben daarin verder gegaan en heb er als keramiste ruim 20 jaar een inkomen uit verkregen. Na een deeltijd opleiding in Schoonhoven als goudsmid, vond ik mijn kennis over edelstenen en mineralen te beperkt. Ook kon ik vaak de steen niet vinden om in een sieraad te plaatsen (herkenbaar!?) Sinds 2014 slijp ik met veel plezier stenen in De Bilt, maak zilveren sieraden en maak colliers van mineralen (vaak), edelstenen (niet zo vaak) met zilveren kralen, samen met mijn man Peter (die ook stenen slijpt in De Bilt en voor mijn computerondersteuning zorgt). Sinds een jaar rijg ik kralen bij Anke, om verschillende rijgtechnieken onder de knie te krijgen.

Grarda Rensen

Grarda Rensen

Positie: Communicatie, lid bestuur

Over Grarda: In Pijnacker geboren, in Delft gestudeerd en woonachtig in Maarssen. Van 1960 – 1967 als chemisch analist bij TNO Delft onderzoekswerk gedaan. In verband met het krijgen en opvoeden van drie kinderen, een aantal jaren uit het arbeidsproces geweest maar in die tussentijd wel wat studies gedaan (filosofie, frans en russisch). In 1978 een ommezwaai gemaakt naar het bedrijfsleven en begonnen bij KLM in Amstelveen. Via diverse functies (en uiteraard weer studies) uiteindelijk bij KLM Engineering & Maintenance (TD) de afdeling Communicatie opgezet. In 2007 als Marketing Communicatie Manager met pensioen gegaan. Omstreeks die tijd hoorde ik van het bestaan van de Nederlandse Lapidaristen Club en werd ik lid van de werkgroep Midden Nederland. Mijn hele leven was ik al gefascineerd door de bergen en de stenen waaruit die bestonden. Op mijn reizen nam ik ook altijd wat mee uit het land waar ik was. Nu had ik ontdekt dat je daar ook wat mee kon doen: bewerken tot iets prachtigs, en dan hoeven dat niet eens altijd halfedelstenen of kleurrijke mineralen te zijn, ik heb bijvoorbeeld een hele verzameling zwart/witte rivierstenen uit de Chéran in de Savoie, waar ik lange tijd een huisje had. Sinds drie jaar ben ik, met heel veel plezier, slijpleider bij onze club en vorig jaar werd ik gevraagd om voor de nieuw opgezette vereniging LVMN de communicatie te doen en dan vooral de nieuwsbrief en het clubblad, belangrijke media om elkaar te informeren over ontwikkelingen en nieuwtjes. Media, die ook door de leden zelf aangevuld kunnen worden met berichten die zij belangrijk vinden om te melden, want samen komen we verder.