Het bestuur van de LVMN

Het bestuur van de Lapidaristen Vereniging Midden Nederland bestaat uit drie personen:

LVMN bestuur

Bas Oudewortel

Bas Oudewortel

Positie: Voorzitter

Over Bas: Is 53 jaar jong en woont in Biddinghuizen (Flevoland). Is voorzitter geweest van diverse besturen sinds zijn 22ste jaar. Gekwalificeerd trainer, opleider en praktijkcoach. schrijft boeken voor Scouts en is de bedenker van de nieuwe spelvisie en methode voor Scouting Nederland. Al 23 jaar lid van de lapidaristen werkgroep en sinds vier jaar smeedleider en slijpleider. Geeft ook diverse workshops zoals anti- en synclastisch smeden, filigrain, emailleren en glaskralen maken aan de brander. Bas werkt internationaal voor Scouting en onder andere voor PARSA, een Afghaanse organisatie die lokaal werkt voor kinderen in Afghanistan.

Annemieke de Ruijter

Annemieke de Ruijter

Positie: Secretaris

Over Annemieke: Op 21 januari 1976 ben ik geboren in Bilthoven, niet ver van de locatie van onze smeed- en slijpclub. In 1993 heb ik een opleiding secretaresse afgerond maar wilde ik toch verder leren in een heel andere bedrijfstak. Nadat ik in 1997 mijn diploma SPW gehaald heb en startte met het Hbo-vervolg, ben ik een korte tijd werkzaam geweest als kinderleidster op een kinderdagverblijf. De roep naar mijn meisjesdroom was echter zo luid dat ik de sprong gewaagd heb het roer om te gooien, en ik ben gaan werken als zangeres. Feesten en partijen, een karaokeshow, als duo met zowel man als vrouw en solo, van markt tot chique diner, alles was leuk. Toen in 2001 mijn oudste zoon geboren werd bleek dat ik de onregelmatigheid van het optreden niet kon combineren met het moederschap en ben ik ermee gestopt. Bijna twee jaar later kwam mijn jongste zoon op de wereld en na een paar heerlijke jaren thuis met de kinderen wilde ik wel graag weer aan de slag. Ik vond mijn draai in wederom een creatieve bezigheid en waar ik begon met een workshop taartdecoratie, maakte ik al gauw verjaardagstaarten en bruidstaarten op bestelling, gaf ik workshops en organiseerde ik verjaardagspartijtjes. Ook maakte ik artikelen voor het eerste Nederlandse tijdschrift voor taartdecoratie ‘Mjamtaart’. Naast taartdecoratie trokken ook andere creatieve bezigheden mijn aandacht en stond ik op markten met zelfgemaakt mozaïek. Omdat dierenliefhebber ook in het rijtje staat wat ik aan mijn omschrijving toe mag voegen ben ik in 2015 gestart als vrijwilliger bij het asiel om moederloze kittens op te vangen. En dit liep weer over in het starten van een Cattery waarbij ik me na een aantal cursussen richtte op de Britse Langhaar. Toen ik twee jaar geleden verliefd werd op een prachtige zilveren armband met Larimar wist ik al snel, dit wil ik ook kunnen en ging ik op zoek naar hoe en waar dit zou kunnen. Toen kwam ik als bij een wondertje de LVMN tegen op de markt in de Bilt en ben ik vrijwel direct gestart met de cursussen smeden en slijpen. En ik kon er geen genoeg van krijgen! Ik ben heel blij dat ik nu als slijpleidster en secretaris een bijdrage kan leveren aan deze fijne club.

Liesbeth Rentinck

Liesbeth Rentinck

Positie: Penningmeester

Over Liesbeth: Mijn naam is Liesbeth Rentinck en ik ben bijna tien seizoenen lid van de slijpgroep. Ik slijp stenen om sieraden te maken. Daarnaast ben ik ook goudsmid en glazenier. En daarbij werk ik veel met textiel en borduurwerk, daarmee maak ik graag een combinatie van textiel en sieraden. Dat creatieve was een mooie tegenhanger van mijn werk voor de overheid waarin ik vooral met cijfers en teksten bezig was. En ook een hele tijd met computers. Met mijn doctoraal Taal en Cultuur kon ik een mooie brug vormen tussen feiten en hoe het overkomt op mensen. Bij de club ga ik nu ook aan de slag als penningmeester.